Del 1: I fra Kongsmoen til Tosen                Del 2: I fra Tosen mot Mosjøen

I fra Skatollet til Nilsinetjørnan

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


I fra Kongsmoen til Nonsfjellet I fra Nonsfjellet til Skatollet I fra Skatollet til Nilsinetjørnan I fra Nilsinetjørnan til Kvannlitinden I fra Kvannlitinden til Mosvatnet
Profiler og ruter
Distansen vi gikk ble ca 17,3 km og antall høydemetre ca 700. Oppsummert så langt 48,9 km og 2250 høydemetre
Vær og forhold: Overskyet og noen dråper, men fortsatt tørt og fint fjell. god form og god fremdrift i litt lettere terreng.
DAG 3  14.09.2008
Vi har i fra starten av hatt en veldig god leir rutine. Det går usedvanlig fort å komme i teltet og likeledes å få pakket sakene. Det betyr mye. Denne morningen er det rimelig grått, og det er litt regn i lufta, og senere på turen bruker vi ofte slagordet Regn Regn for å gjøre pakkingen fort unna.

Det kommer faktisk noen dråper denne morningen - surprise!

Sindre klargjør frokosten og pakker sitt utstyr.

 

 

 

 

 

 

 

Det er kun høye lærstøvler som duger på sånne turer.

Både jeg og Sindre bruker sandaler i leiren. Det er utrolig godt  få av seg marsj støvlene på kvelden og ta på noe lettere. Det er også viktig å få ut fukt av støvlene når det byr seg en anledning.

 

 

 

 

Alt av utstyr må på ved starten av denne dagen. Dvs ullskjorte fleece og Gore-Tex.

 

 

 

 

Tommelen opp - det bærs nordover. Kjerringtjørna i bakgrunnen. Foto Sindre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ser Kjerringdalen inn mot Åbjøra. Vi skal ned dette dalføret og opp på motsatt side.

 

Etter å ha passert Skatollet kommer vi altså mot et dalføre som vi må krysse. Vi velger å gå rett på, selv om det betyr en god del høydemetre.

 

 

Vi ser oss tilbake. 200 meter ned og 300 meter opp igjen.

Det er spennende å være på tur i et for oss ukjent terreng. Det virker så lenge siden at jeg har gått slik etter kart, og navigert og sett etter letteste vei. Det er spennende. Det er ikke antydling til sti eller antydning til menneskelig aktivitet. Det gir en følelse av  være i uberørt natur.

Og det er alltid godt å se landskapet åpne seg mot nye områder når man passerer et høydedrag. Det er så utrolig forekjel på landskapet etter hvilken type stein det er. Enkelte steder er bare blankskurte berg uten noe vegetasjon, mens andre steder er frodig fjellgrunn

Mot Selkie setter vi kursen.

Panorama

 

 

 

Det er et godt landskap å gå i. Vi tar en pause oppå fjellet her. Vi begynner å få en god rutine på traskingen vår og formen begynner  bli enda bedre. Jeg merker at jeg mer og mer går rett på, i stedet for å spare høydemetre. Det er vel et tegn på at formen begynner å komme se litt.

 

Kilometrene hadde gått fort om det hadde vært slikt terreng hele veien.

 

 

 

 

Fottørking og vannkoking.

 

 

 

 

 

 

Vi kommer nå inn på mer steingrunn og et øde og goldt landskap. Her er det planlagt en stor vindmøllepark. Kanskje vi om noen år vil sitte og se på disse bildene og si at det var "fint her før vindmøllene kom!". På samme måte som vi sier at det var fint her før vannkraftutbyggingen.

Ved Kalvvatnet

 

Vi finner en trase forbi dette spesielle stedet og går ned det gamle elveutløpet (tror jeg)

 

 

 

Mange idylliske steder underveis.

 

Kraftdammen dukker opp.

 

 

 

 

Dagens mål dukker opp.

 

Vi har holdt god fart denne dagen så det skal bli godt å finne en teltplass!

Og vi finner det ved det idylliske tjønnen ikke så langt i fra veien.

Det er usedvanlig frodig, med mye myr og gress ned mot dette vannet. Fargespillet er nesten helt utrolig. Vi tar oss ikke tid til å stoppe og ta skikkelige bilder av slike ting underveis. Det er i grunnen bakdelen med å ha et stramt program.

Nå skal det sies at vi egentlig hadde en dag ekstra å gå på, men etter hvert ble selve målet om å nå Mosjøen viktigere enn å stoppe å kose seg - fotografere eller fiske eller whatever.

 

Vi tar tidlig kveld her denne kvelden også. Slitne med godt fornøyde. Vi har gått over 17 km i ganske kupert terreng.

 

 

 

Neste dag

 

 

I fra Kongsmoen til Nonsfjellet I fra Nonsfjellet til Skatollet I fra Skatollet til Nilsinetjørnan I fra Nilsinetjørnan til Kvannlitinden I fra Kvannlitinden til Mosvatnet

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok