Del 1: I fra Kongsmoen til Tosen                Del 2: I fra Tosen mot Mosjøen

I fra Tosen til Elgviddvatnet

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok


I fra Tosen til Elgviddvatnet I fra Elgviddvannet til  Henriksdalen I fra Henriksdalen til Eiterådalen I fra Eiterådalen og til vi fikk skyss
Profiler og ruter
Distansen vi gikk ble ca 20.6 km og antall høydemetre ca 800 meter Oppsummert så langt 101.7 km og høydemetre ca 4850
Vær og forhold Frost om natta og kaldt. Is på bakken gjorde første del av dagen noe tung. Fint terreng langs med Jordbruvatnan
Dag 5 16.09.2008
Vi våkner til en stille dag, men det er svært kaldt ute. Sikkert både 3 og 4 minus oppå her. Det har faktisk lagt seg en liten ishinne på småpyttene og langs land.

Morgenstemning ved Mosvatnet

Teltet er også dekt med is, og vi gidder ikke vente til solen begynner å gi varme. Vi bestemmer oss for å sette i gang forsiktig. Det er glatt på bergene og det går sakte bortover - mot Durmålstinden.

 

 

 

Vanskelig terreng ved Durmålstinden

Etter at vi har passert Durmålstinden kommer vi til et vanskelig punkt! Så det var sånn de så ut ja -en kløft eller å gå over en bratt snøflanke. Både jeg og Sindre har gått her før, men hadde glemt akkurat dette.

 

 

Tåken henger over fjellene en stund ut over morningen.

 

 

 

 

 

Mot kjente fjell.

 

 

Vi strever oss forbi kløften som ligger i mellom disse to fjellpartiene! Det er svært bratt ned og bratt opp igjen på andre siden. Merkelig sted dette. Det ser ikke sånn ut på kartet, men slik er det jo ofte :)

 

Vi finner en rute forbi disse vanskelige partiene. Jeg innser at vi faktisk hadde kunne spart oss mange times ganging om vi hadde gått ned til veien og opp igjen på motsatt side - selv om det ville medført mange høydemetre.

Sindre med Tosenvegen i bakgrunnen

Endelig dukker et nytt fjellparti opp!

 

 

 

Etter å ha passert disse verste partiene finner vi frem maten og tar oss en skikkelig lunsj. Vi har lagt opp til 4 måltid pr dag, og har ingen stopper utenom dette. En kraftig frokost med ett eller annet havregreier i 7 tiden samt kaffe, deretter en lunsj med tørrmat i 12 - 1 tiden og så i 5 tiden spiser vi noe Real turmat og kaffe eller kakao. På kvelden prøver vi å ordne noe skikkelig annen middag.

 

Endelig nede i fra dette fjellet

 

En siste hindring må passeres ned mot vann 716. Jeg hadde satt kursen litt langt opp, så da ble det nok en kløft å passere før Jordbruvatnet

 

 

Så sent på høsten er det ikke mye snø igjen nei.

 

 

Foto Sindre: En av mange kløfter passeres :) Håper den snøen ikke løsner akkurat nå!

 

 

Det er utrolig deilig å nå passere vann 716 og vite at vi har "slette fjellet" foran oss helt til Grunnvassdalen. Det synes rettferdig å få noe skikkelig terreng å gå i nå, etter disse 2 dagene med rimelig tungt terreng. Men lett og lett. Det er mange høydemetre som må passeres, men terrenget er noe annet - heldigvis.

 

 

 

Ned mot Jordbruelva og Jordbrudalen

Jordbruelva passeres.

 

 

Vi setter kursen opp over Jordbrufjellet. Jeg har vært her før, og det er rimelig spektakulært, med alle sine huler og grotter. Det er nesten så man er redd for å falle i gjennom bakken, og det minner meg mye om Island. Man forventer bare at dampen skal stige opp i fra undergrunnen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elgviddvannet dukker etter hvert opp og jeg er spesielt glad for det. For det første er det en nydelig plass, og for det andre er jeg denne kvelden veldig sliten. Føttene vil ikke riktig gå så fort som jeg selv ønsker. Det er vel sikkert noe med at vi har vært noen dager på tur.

 

 

 

 

Ikke mye vann i elva her nå nei!

 

 

 

 

 

 

 

Selv langs med dette nydelige vannet er det litt ur som må passeres.

Vi hadde snakket om muligheten for å starte på Grunnvassdalen denne kvelden, men slår det i fra oss. Det er for bratt og ulendt. Vi må være fornøyde med dagens marsj.

 

 

 

 

 

 

Ved teltplassen - været er OK fortsatt.

 

 

 

Neste dag

I fra Tosen til Elgviddvatnet I fra Elgviddvannet til  Henriksdalen I fra Henriksdalen til Eiterådalen I fra Eiterådalen og til vi fikk skyss

Alle sidene         Tilbake       Gjestebok